09_Inside_looking_out_150525.jpg

Denise Grünstein

Onsdagen, 26 september 16.00, Långbro Värdshus

 
 

CFHILL presenterar i höst fantastiska fotografier av Denise Grünstein på Långbro Värdshus.

Onsdagen den 26 september, från 16.00, möter du Denise Grünstein som berättar om sitt konstnärsskap och presenterar fotografier ur bl a serien ”1866” med motiv från Nationalmuseum.

Fredrik Eriksson berättar om höstens projekt och självklart om nya krogen Restaurang Nationalmuseum, premiär 13 oktober.
Du kan också boka bord för middag via info@langbrovardshus.se.

OSA senast 25 september – antal platser är begränsade!


Långbro värdshus
Stora mans väg
4125 59 Älvsjö

OSA senast 25 september

Antal gäster (inklusive dig själv)
 
 
 
DeniseGrunstein-SMALL-©-JohanLindsten-D700-7195-1895x1280.jpg

Denise Grünstein (f. 1950) ingår i den svenska fotografins mest beständiga och lysande stjärnkonstellation från åttiotalet och framåt. Hennes fotografi kännetecknas, förutom av en gnistrande skicklighet och sträng noggrannhet, av en befriande brist på respekt av vad foto ”ska vara”, eller den oskrivna regeln att hålla sig till ett enda visuellt manér. För henne kan det vara allt: mode, porträtt, ett mentalt tillstånd, svartvitt eller glödande krom. Sin konstnärliga karriär inledde hon i slutet av sjuttiotalet, en tid då kvinnliga fotografer var något av en sällsynthet.

I oktober i år återöppnar Nationalmuseum i Stockholm. Då kommer hennes bildserie med de national-romantiska interiörerna från byggnaden att hänga framme permanent. Numera ingår de i museets samling.